Ontstaan Colliekennel Maydale

In december 1987 kochten wij zelf onze eerste collie; een tricolor reu Toine, Nea Konia's Quo Vadis in The Night. Met deze reu leerden wij de collie kennen als een eerlijke, trouwe, kindvriendelijke, rustige, maar werklustige hond. Zowel in gehoorzaamheidscursussen als in behendigheid blonk deze meneer uit. Showen vond hij minder leuk en daarom zochten wij er een tweede collie bij: Diable, Ladi Di Colynia's Paradise. Met dit prachtige sable teefje (zij won diverse CAC's) hebben wij de basis gelegd voor onze eigen Maydale-lijn. In vele van onze puppen herkennen wij de uitdrukking, outline en vacht van onze Diable. Ons kennelsymbool is dan ook een zwart-wit gravure van een "kopstudie" van dit dametje.

Diable, Ladi Di Colynia's Paradise

Naam: Diable, Ladi Di Colynia's Paradise
HDTc CEA/PRA vrij
Geboortedatum: 12 mei 1989

Hoewel Diable haar EG/VEG-diploma haalde was zij niet zo'n uitblinker in de behendigheid. Onze derde collie Esmé, Glen Morristone's Fortuned Esmerald, bleek zowel op de show als op de hondenschool geweldig te presteren. Op 15 augustus 1991 werd ons eerste nestje geboren uit: Diable Ladi Di Colynia's Paradise X Baden Court Handy Dandy.

Vooral op onze kenneldag, die wij eens per jaar houden, zien wij honden van een gelijk type en karakter (vrolijk, speels, open en trouw, en diverse met een enorme werklust, gezien hun goede resultaten op hondenscholen).

Hieruit kozen wij Soleil, Maydale's Aménité Du Soleil het puppie met de koolzwarte, fluwelen schuin geplaatste ogen; de uitdrukking die kenmerkend is voor vele Maydale-puppen of nakomelingen van onze reuen. Al in haar eerste nestje met Glen Morristone's Fortune Teller gaf Soleil ons acht hondjes, waarvan vijf van de kwaliteit die zij zelf is: Maydale's Comme Le Vent Mistral Fort is er daar een van.

Maydale's Comme Le Vent Mistral Fort, Mistral bleek zowel innerlijk als uiterlijk zijn moeder te evenaren. Samen bezochten zij vele shows en behaalden zij vele CAC's en titels. Voor het laatste nest van Diable besloten wij onze Mistral te gebruiken: Er werden 5 teefjes geboren, waaronder: Maydale's Guess J Never Will en Maydale's Garder Le Clair De Mèmoire, Marie Claire. Ook deze meisjes bleken echte Maydale's te zijn: Eerste show, 9 maanden oud, was Marie Claire Beste Teef en dat zou niet de laatste keer zijn. Marie Claire kreeg haar eerste nestje van Glen Morristone's Tequila Sunrise. Het was moeilijk kiezen uit deze zes vrijwel identieke puppies. Toch had Maydale's La Passion Du Vrai Fugain onze voorkeur, evenals zijn moeder werd hij negen maanden oud Beste Reu en ook nog eens Beste van het Ras.

Van de 9 shows tot nu toe won hij er 7 en werd hij 2 x 2 Uitmuntend. De voorlaatste wedstrijd is gewonnen op zondag 18 februari 2001 te Duitsland alwaar onze Fugain 1e werd en Beste van het Ras. De laatste triomfen van Fugain dateren van zondag 4 maart 2001 te Zuid Laren, ook nu kwam Fugain weer met de 1e prijs en als Beste van het Ras naar huis.

Ondertussen hadden wij er een tricolor teefje bijgekocht; Feérie De Venise Colynia's Paradise. Met haar proberen wij een "Maydale's-type" in het zwart te fokken. Zelf is zij voor ons een van de mooiste tricolor collies die wij tot nu toe zagen. Met Manico's Quarterman kreeg zij 7 puppen. Maydale's Kiliàn Le Goût Supérieur, Kiliàn was voor ons meteen de juiste reu, ook hij scoorde al 2 X 2 Uitmuntend op de twee shows waarop hij aanwezig was. In haar nestje met onze Mistral zat Maydale's Mignonnette Des Enfants, Mignonne. Een halfzusje van Marie Claire en dat is haar aan te zien. Zij zal in de toekomst met Kiliàn onze tricolor-lijn voort gaan zetten en met Fugain onze goldsable-lijn.

In februari 2001 kregen onze Venise en Fugain samen een nestje. Hieruit hebben wij onze Florence gehouden, Maydale's Ouverture De Florence. Ook zij bewijst het goede type te zijn: Haar eerste show (9 maanden oud) in Zuid Laren - 1 Uitmuntend.

In oktober 2001 kreeg onze Mignonne en Fugain een geweldig nest. De geboortegewichten waren onvoorstelbaar: 5 pups van meer dan 400 gram !!! per pupje, het was super om dit nest op te zien groeien met een moeder gelijk aan onze Diable . Uit deze combinatie hebben wij gekozen, als een soort backing up van haar halfzusje Florence. Deze twee meiden zijn dikke vrienden, daar komt geen collie meer tussen.

Wij hebben alle vertrouwen in onze kanjers.